ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το TAE KWON DO χωρίζεται σε παραδοσιακό & αγωνιστικό. Το παραδοσιακό περιλαμβάνει τα πούμσε (σύστημα κινήσεων επίθεσης & άμυνας, που εκτελούνται σε προκαθορισμένη σειρά). Μέσω των κινήσεων, οι μαθητές αναπτύσσουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο κινητικής ικανότητας & τεχνικής και μαθαίνουν να ελέγχουν την αναπνοή τους. Το επίπεδο αυτό προσδιορίζεται από τη ζώνη, που είναι άσπρη για αυτούς που πρωτοξεκινούν, αργότερα μισή κίτρινη, κίτρινη, μισή πράσινη, πράσινη, μισή μπλέ, μπλέ, μισή κόκκινη, κόκκινη, μισή μαύρη, μαύρη και βαθμοί Dan στη μαύρη ζώνη. Μέχρι να αποκτήσουν οι αθλητές την πράσινη ζώνη τα χτυπήματα είναι στον αέρα, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί και να εξασκούνται περισσότερο στις τεχνικές. Επίσης, οι μαθητές διδάσκονται τεχνικές αυτοάμυνας για να αντιμετωπίζουν επιθέσεις στο δρόμο από κακόβουλα άτομα και κακοποιούς που χρησιμοποιούν όπλα (μαχαίρια, ρόπαλα, κλπ.). Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η αυτοάμυνα στις γυναίκες, λόγω φύλου.

Όταν οι ασκούμενοι αποκτήσουν την πράσινη ζώνη αρχίζουν να εκπαιδεύονται στο αγωνιστικό, όπου τα χτυπήματα γίνονται πάνω από τη ζώνη με τα πόδια, και μόνο γροθιές στο θώρακα. Σε αυτό το επίπεδο οι αθλητές χρησιμοποιούν προστατευτικό εξοπλισμό, κάσκα, θώρακα, επικαλαμίδες, επιβραχιονίδες, σπασουάρ και μασελάκι

Η εκπαίδευση στο αγωνιστικό τμήμα είναι ιδιαίτερα σκληρή, διότι οι αθλητές από 11 ετών και άνω συμμετέχουν πλέον σε επίσημα πρωταθλήματα, όπου διεκδικούν διακρίσεις και μετάλλια, ακόμα και Ολυμπιακές νίκες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ. – ΘΗΣΕΑΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Α.Σ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΗΣΕΑΣ στις 21/12/2019 από τις 10π.μ-2μ.μ προβαίνει σε αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ και σε εξετάσεις για ζώνες των αθλητών! Παρακαλούνται τα μέλη να προσέλθουν για να ψηφίσουν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Θα προηγηθεί Γενική Συνέλευση.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΖΩΝΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Αγωνιστική εκπαίδευση

ΠΟΥΜΣΕ

Εκπαίδευση τύπου Πούμσε

TAE KWON DO

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ …ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ Το Τάε Κβον Ντο (Taekwondo) είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 έγινε επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα. Στα Κορεάτικα Τάε σημαίνει “κλωτσάω και καταστρέφω με το πόδι”, Κβονσημαίνει “χτυπάω με τη γροθιά” και Ντο σημαίνει “τέχνη”. Σε