ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευση Μαθητων

Το TAE KWON DO χωρίζεται σε παραδοσιακό & αγωνιστικό. Το παραδοσιακό περιλαμβάνει τα πούμσε (σύστημα κινήσεων επίθεσης & άμυνας, που εκτελούνται σε προκαθορισμένη σειρά). Μέσω των κινήσεων, οι μαθητές αναπτύσσουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο κινητικής ικανότητας & τεχνικής και μαθαίνουν να ελέγχουν την αναπνοή τους. Το επίπεδο αυτό προσδιορίζεται από τη ζώνη, που είναι άσπρη για αυτούς που πρωτοξεκινούν, αργότερα μισή κίτρινη, κίτρινη, μισή πράσινη, πράσινη, μισή μπλέ, μπλέ, μισή κόκκινη, κόκκινη, μισή μαύρη, μαύρη και βαθμοί Dan στη μαύρη ζώνη. Μέχρι να αποκτήσουν οι αθλητές την πράσινη ζώνη τα χτυπήματα είναι στον αέρα, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί και να εξασκούνται περισσότερο στις τεχνικές. Επίσης, οι μαθητές διδάσκονται τεχνικές αυτοάμυνας για να αντιμετωπίζουν επιθέσεις στο δρόμο από κακόβουλα άτομα και κακοποιούς που χρησιμοποιούν όπλα (μαχαίρια, ρόπαλα, κλπ.). Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η αυτοάμυνα στις γυναίκες, λόγω φύλου.

ekpaideush

Όταν οι ασκούμενοι αποκτήσουν την πράσινη ζώνη αρχίζουν να εκπαιδεύονται στο αγωνιστικό, όπου τα χτυπήματα γίνονται πάνω από τη ζώνη με τα πόδια, και μόνο γροθιές στο θώρακα. Σε αυτό το επίπεδο οι αθλητές χρησιμοποιούν προστατευτικό εξοπλισμό, κάσκα, θώρακα, επικαλαμίδες, επιβραχιονίδες, σπασουάρ και μασελάκι

Η εκπαίδευση στο αγωνιστικό τμήμα είναι ιδιαίτερα σκληρή, διότι οι αθλητές από 11 ετών και άνω συμμετέχουν πλέον σε επίσημα πρωταθλήματα, όπου διεκδικούν διακρίσεις και μετάλλια, ακόμα και Ολυμπιακές νίκες.

 • DSC_3061

  ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ

  Μάθημα Τεχνικές αυτο άμυνας  ...

  Read more

 • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

  Αγωνιστική εκπαίδευση...

  Read more

 • ΠΟΥΜΣΕ

  ΠΟΥΜΣΕ

  Εκπαίδευση τύπου Πούμσε...

  Read more